Alt om kjøpet

Å kjøpe en bolig er en stor investering. Vi guider deg gjennom kjøpet og tilbyr løsninger tilpasset ditt behov.

Forkjøpsrett

Før prosjektet slippes på det åpne markedet har du som BORI-medlem en eksklusiv mulighet til å benytte deg av forkjøpsretten. Vanligvis varer forkjøpsretten en uke, og foregår kort tid før ordinær salgsstart. Forkjøpsretten blir annonsert på bori.no, boribolig.no, i lokalavisen og på medlemsmail.

Visning/salgsstart

Ved salgsstart holder vi vanligvis et salgsstartmøte der du kan møte megler, prosjektgruppen, samarbeidsparter og representanter fra banken som kan hjelpe deg med eventuelle finansieringsspørsmål.

Etter salgsstart vil det holdes visninger på tomt eller i en visningsbolig. Det er også mulighet for å be megler om en privatvisning.

Gi bud

Har du bestemt deg for at du vil kjøpe en av boligene må du levere inn et budskjema. Budskjema får du av megler, men du kan også laste det ned fra prosjektsiden her på boribolig.no. Budskjema ligger vanligvis vedlagt i prospektet også.

Kontrakt

Om finansiering og eventuelle andre forhold er i orden skriver vi kontrakt. Ved kontraktsinngåelse betaler du inn en mindre sum av den totale kjøpesummen om ikke annet er oppgitt eller avklart. Vanligvis er det 10% av kjøpesummen.

Tilvalg

Hvis du kjøper tidlig i prosjektet, og før byggestart vil du ha mulighet til å gjøre tilvalg på leiligheten din. De ulike tilvalgsmulighetene blir presentert og du blir kalt inn til et tilvalgsmøte med en representant fra BORI Utbygging. Noen tilvalg er kostnadsfrie.
Megler vil ha informasjon om når perioden for tilvalg ikke lenger er tilgjengelig.

Forhåndsbefaring

Ca. 1 måned før boligen din skal være ferdigstilt vil du få innkallelse til forhåndsbefaring. På forhåndsbefaring går du sammen med en av BORI Utbygging sine representanter og melder fra om eventuelle avvik. Begge parter signerer denne avviksprotokollen.

Overtagelsesbefaring

Overtagelsesbefaring holdes ca. 2 uker før overtagelse. Ved overtagelsesbefaring vil vi gå igjennom avviksskjemaet fra forhåndsbefaringen og sjekke at eventuelle avvik er utbedret. I tillegg til BORI Utbyggings representanter vil det også være en takstmann tilstede.

Siste innbetaling og BORI-medlemskap

Før du kan overta din nye bolig må siste innbetaling gjøres til meglers oppgjørskonto. Detaljer rundt denne innbetalingen finner du i kontrakten din. BORI-medlemskap må også være tegnet.

Overtagelse

Gratulerer med ny bolig! Om siste innbetaling er gjort og du har betalt ditt medlemskap i BORI vil du få overlevert nøklene til din splitter nye bolig, og skjøtet tinglyses.

Hjelp til å selge tidligere bolig?

Skal du selge tidligere bolig hjelper vi deg gjerne med det. Flyttehjelp eller vask av leilighet? – Vi fikser alt! Kontakt oss på bolig@bori.no, så tar vi det derfra.

Vi vil bli bedre!

Vi har inngått et samarbeid med Prognosesenteret som skal kartlegge hva du syns om den nye boligen din, kjøpsprosessen og servicen du har blitt møtt med fra oss. I etterkant av innflyttingen vil Prognosesenteret derfor ta kontakt med deg, fortrinnsvis via mail/post. Vi håper du vil ta deg tid til å svare på denne undersøkelsen.

Ettårsbefaring

Ett år etter at du har overtatt boligen din vil en representant fra oss komme å se over leiligheten sammen med deg. Alle bemerkninger loggføres. Hvis det finnes forhold som dekkes av garantien vil vi utbedre dette.

Ønsket av kunden – levert av BORI!

Fordeler med å kjøpe ny bolig

Bolig er for de aller fleste den største investeringen man gjør i livet. For mange står valget mellom å bygge nytt eller kjøpe brukt.

Les mer

Fordeler med å kjøpe ny bolig

Bolig er for de aller fleste den største investeringen man gjør i livet. For mange står valget mellom å bygge nytt eller kjøpe brukt.

Les mer

BORI har siden oppstarten i 1946 bygget over 13.500 boliger på Romerike og omegn, samt i Indre Østfold

Bli Bori-medlem

  • Forkjøpsrett
  • Rabatter
  • Medlemspris på forsikringer

Prosjekter

Grindatunet

Grindatunet

Sentrumsnære leiligheter i sjarmerende omgivelser. Grindatunet ble ferdigstilt høsten 2016 og prosjektet er utsolgt.

Grindatunet

Grindatunet

Sentrumsnære leiligheter i sjarmerende omgivelser. Grindatunet ble ferdigstilt høsten 2016 og prosjektet er utsolgt.