Fordeler med å kjøpe ny bolig

Det er mange faktorer som taler for å kjøpe helt ny bolig, noen er selvsagte, mens andre er det ikke så mange som vet om. Vi har listet de opp for deg slik at det skal bli lettere for deg å ta et godt valg.

Helt nytt

Tenk deg at du står med nøklene i hånden, og skal åpne inngangsdøren til din nye bolig for aller første gang. Den følelsen er unik. Ingen slitasje og ingen spikerhull i veggene. Bare helt nytt.

Ingen oppussing

Når du flytter inn i en splitter ny bolig er det ikke behov for oppussing på mange år. Alt er up-to-date, og du kan bruke fritiden din på andre ting.

Velkommen hjem!

Bygd etter siste tekniske krav

TEK 10 er myndighetenes tekniske krav til alle nye boliger i dag. TEK 10 sørger blant annet for at du får balansert ventilasjon, tettere bygg, og universell utforming. Det er med andre ord høy standard på den nye boligen din.

Lavere dokumentavgift

Ved kjøp av brukt bolig må du betale 2,5% av eiendommens verdi i dokumentavgift til staten. Ved kjøp av ny bolig betaler du kun 2,5% av din andel av tomteverdien – hvilket kan spare deg for flere titusener.

Priseksempel:

En brukt bolig med prisantydning på kr. 3.500.000,- gir dokumentavgift på kr. 87.500,-

Si du har en ny bolig på 80 kvm, og din andel av tomteverdien er 400.000,-
Da vil dokumentavgiften regnes ut slik:
kr. 400.000,- * 2,5% = kr. 10.000,-

Flytter du til et borettslag, som noen av BORI sine nye boliger etableres som, slipper du dokumentavgiften helt.

Kostnadseffektivt – lavere driftskostnader

Når beslutningen skal tas er det fort gjort å glemme innsparingen du vil ha ved å drifte en ny bolig kontra en brukt bolig. Dette gir lavere forbruk ved oppvarming av leiligheten.

Mulighet for å sette ditt eget preg på boligen

Er du tidlig ute i prosjektet har du mulighet til å foreta noen tilvalg på leiligheten din. Det betyr at du har mulighet til å sette ditt eget preg på boligen din. Kanskje ønsker du et annet gulv, en annen benkeplate eller andre fliser på badet? Noen tilvalg er kostnadsfrie.

Ingen budrunde

Ved kjøp av ny bolig er det sjelden budrunder. Prisen er satt og du slipper å forhandle. Unntaksvis er det budrunder ved salgsstart, der flere parter ønsker samme bolig.

Forkjøpsrett

Som BORI-medlem har du forkjøpsrett på alle våre boliger, både nye og brukte boliger. Ved kjøp av ny bolig behøver du ikke ha et medlemskap i BORI på forhånd, det kan du signere ved kjøp. Om flere kunder er interessert i samme bolig er det ansienniteten på medlemskapet som blir utslagsgivende.

Trygg leverandør

BORI Utbygging er et datterselskap av BORI BBL. Det gir ekstra trygghet for våre kunder at vi har en tung aktør i ryggen. BORI Utbygging har lange og solide tradisjoner innen boligbygging. Siden oppstarten i 1946 har boligbyggelaget bygget over 16.000 boliger.

5 års reklamasjonsrett

Ved kjøp av ny bolig har du 5 års lovpålagt reklamasjonsrett.

Ønsket av kunden, levert av BORI.